Ekomama-logo

Hyvinvoiva ihminen on kaunis, hehkuva ja lämmin. Siinä onkin kiteytettynä omat mielenkiinnon kohteeni työssäni ekokampaajana, halu hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti sekä tarjota elämyksiä hiuksille ja mielelle.

 

Visualistina ympäristö on minulle tärkeä ja paikat missä viihdyn luovat ympärilleen rennon ja kauniin ilmapiirin. Vapaa-aikani vietän poikieni kanssa touhuten tai toisaalta vaikka vanhoja huonekaluja entisöiden. Urheilu kulkee myös arjessa mukana lähes päivittäin tuoden energiaa keholle. Toisinaan tuntuu että vuorokausi on vaan kerta kaikkiaan liian lyhyt kun niin paljon ihania juttuja haluaisi tehdä. Ekoilu on tullut elämääni jäädäkseen ja hiukan voisin jopa sanoa että ”koukussa” ja hiukan ”hörhöillen” tuon arkeni keskelle sen luksuksena.

 

Haluan jakaa tieto taitoni teille parturi-kampaajana-meikkaajana, opettajana ja ekokampaajana. Olen pohtinut sitä miten voimme säilyttää hiuksen elinvoimaisena ja ryhdikkäänä. Monia muitakin meitä on alkanut kiinnostaa enemmän se miltä asiat tuntuvat eikä vain näyttävät. Aistit auki kohti uusia muodikkaita tuulia kohti pehmeämpää, kauniimpaa ja puhtaampaa hiusta ilman runsaita kemikaalikuormia.

 

Ekokampaajana olen parturi- kampaaja-meikkaaja joka tekee työtään luontoa säästäen ja laittaen hiusta kauniiksi mahdollisimman hellävaraisin keinoin. Käytän työssäni niin pitkälle luonnonkosmetiikkaa kuin se on mahdollista. Selvitän mistä raaka-aineet ovat peräisin ja käytän tuotteita säästäen. Ekokampaajana olen työssäni kestävän kehityksen asiantuntija, minimivaatimukset ovat lajittelu, turhan jätteen välttäminen sekä kaikenlainen kierrätys. Toisaalta ekokampaajana voi ajatella hiusta kestävän kehityksen tavoin kunnioittaen ja säilyttäen sen mahdollisimman pitkään hyväkuntoisena.

DSC 4734

DSC 4596

Kuva:Riikka Lilja

 

Tervetuloa rentouttavaan Ekomamaan.