Ekomama-logo

Hyvinvoiva ihminen on kaunis, hehkuva ja lämmin. Siinä onkin kiteytettynä omat mielenkiinnon kohteeni työssäni ekokampaajana, halu hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti sekä tarjota elämyksiä hiuksille ja mielelle. Elämä alkaa lapsista ja vanhuuteen se päättyy. Siinä välissä on nuoruus, aikuisuus ja siis kokonainen mielenkiintoinen elämä. Tällä hetkellä voisin sanoa että ekokampaamossani käy asiakkaita vauvasta vaariin. Niin miehiä kuin naisia, niin lapsia kuin vanhuksia. Kiitos siitä kaikille asiakkailleni näiden vuosien varrella että Ekomama on saanut palvella teitä.

 

Visualistina ympäristö on minulle tärkeä ja paikat missä viihdyn luovat ympärilleen rennon ja kauniin ilmapiirin. Ekokampaamo Ekomama on sisustettu vain entisöidyin tavaroin, olen ne itse tuunannut. Toki jotain olen joutunut ostamaan mutta mahdollisimman vähän ja vain tarpeeseen. Vapaa-aikani kuluu aika rauhallisesti, olen paljon ulkona ja metsä onkin yksi lempipaikoistani. Sinne haluan mennä säällä kuin säällä. Toisaalta käsillä tekeminen myös vapaa-ajalla kiinnostaa, ruuanlaitto, askartelu tai vaikka vanhoja huonekalujen entisöinti saattavat viedä mennessään. Urheilu kulkee myös arjessa mukana lähes päivittäin tuoden energiaa keholle. Toisinaan tuntuu että vuorokausi on vaan kerta kaikkiaan liian lyhyt kun niin paljon ihania juttuja haluaisi tehdä.

 

Haluan jakaa tieto taitoni teille ekokampaajana. Olen pohtinut sitä miten voimme säilyttää hiuksen elinvoimaisena ja ryhdikkäänä. Monia muitakin meitä on alkanut kiinnostaa enemmän se miltä asiat tuntuvat eikä vain näyttävät. Aistit auki kohti uusia muodikkaita tuulia kohti pehmeämpää, kauniimpaa ja puhtaampaa hiusta ilman runsaita kemikaalikuormia. Käynnistin ekokampaajien kouluttamisen vuonna 2016 yhteistyössä Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun kanssa. On ollut todella mielenkiintoista kouluttaa parturi-kampaajista ekokampaajia. Pehmeät arvot ja luonnonmukaisuus ovat tätä päivää. Hiusalalla olen itse ollut vuodesta 1997 toimien niin parturi-kampaajana, maskeeraajana teatterissa kuin hiusalan opettajana kouluissa. Alamme on mielenkiintoinen ja runsas.

 

Ekokampaajana olen luontoa säästävä ja en halua vahingoittaa hiusta tai hiuspohjaa. Hyvin hellävaraisin keinoin ja käytän työssäni pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Minulle on tärkeää mistä raaka-aineet ovat peräisin ja olen tuotteiden käytössä säästäväinen. Näin luonto on tärkeimmässä roolissa koko ajan. Ajattelen hiusta kestävän kehityksen tavoin, sitä kunnioittaen ja säilyttäen sen mahdollisimman pitkään hyväkuntoisena. Samalla kun hoidan hiuspohjaasi ja hiustasi voisin kutsuakin itseäni "hiustenhellijäksi". 

 

Tällä hetkellä mietin paljon omia valintoja ja ostan vain tarpeeseen. Maailmassa kun on niin paljon tavaraa että vaikka nyt lopettaisi niiden valmistamisen niin sitä riittäisi vielä pitkälle. Tämä pätee vaatteisiin, huonekaluihin ja muihin pitkäaikaisiin ostoihin. Kulutustavaran suhteen se on hiukan erilainen, kuten shampoon ja hoitoaineen menekki. Jos sinulla on hyväkuntoiset hiukset tarvitset siihen vähemmän tuotteita, palashampoo tai nestemäinen shampoo varmasti riittävät pitkään kun ne ovat juuri sinulle valitut oikein perustein. Joskus arjen keskellä haluat varmasti myös hiukan luxusta joten jokin viimeistelytuote saattaa olla tarpeen mutta sitäkin riittää pitkään jos se on juuri sinulle oikea.

 

Tule rohkeasti kysymään juuri sinulle toimivat luonnonkosmetiikkatuotteet ja nauttimaan samalla hemmotteluhetkestä.

 

"Arjen luxusta ekologisesti"

 

 

DSC 4734

DSC 4596

Kuva:Riikka Lilja-Niemi

 

Tervetuloa rentouttavaan Ekomamaan.