Ekomama-logo

Hyvinvoiva ihminen on kaunis, hehkuva ja lämmin. Siinä onkin kiteytettynä omat mielenkiinnon kohteeni työssäni ekokampaajana, halu hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti sekä tarjota elämyksiä hiuksille ja mielelle. Lapsista alkaa elämä ja vanhuuteen päättyy. Siinä välissä on nuoruus, aikuisuus ja kokonainen elämä. Tällä hetkellä voisin sanoa että ekokampaamossani käy asiakkaita vauvasta vaariin. Niin miehiä kuin naisia, niin lapsia kuin vanhuksia. Kiitos siitä kaikille asiakkailleni näiden vuosien varrella että Ekomama on saanut palvella teitä.

 

Visualistina ympäristö on minulle tärkeä ja paikat missä viihdyn luovat ympärilleen rennon ja kauniin ilmapiirin. Ekokampaamo Ekomama on sisustettu vain entisöidyin tavaroin, olen ne tehnyt kaikki itse. Toki valaisimet ovat ostettu uusina ja muutama muu tuote kuten tämän päivän standardit täyttävät maksupäätteet ja digilaitteet. Vapaa-aikani vietän rauhassa, olen paljon ulkona ja metsä on yksi lempipaikoistani. Sinne menen säällä kuin säällä. Toisaalta käsillä tekeminen myös vapaa-ajalla kiinnostaa, ruuanlaitto, askartelu tai vaikka vanhoja huonekalujen entisöinti saattaa vielä mennessään. Urheilu kulkee myös arjessa mukana lähes päivittäin tuoden energiaa keholle. Toisinaan tuntuu että vuorokausi on vaan kerta kaikkiaan liian lyhyt kun niin paljon ihania juttuja haluaisi tehdä. Ekoilu on tullut elämääni jäädäkseen ja hiukan voisin jopa sanoa että ”koukussa” ja hiukan ”hörhöillen” tuon arkeni keskelle sen luksuksena.

 

Haluan jakaa tieto taitoni teille parturi-kampaajana-meikkaajana, opettajana ja ekokampaajana. Olen pohtinut sitä miten voimme säilyttää hiuksen elinvoimaisena ja ryhdikkäänä. Monia muitakin meitä on alkanut kiinnostaa enemmän se miltä asiat tuntuvat eikä vain näyttävät. Aistit auki kohti uusia muodikkaita tuulia kohti pehmeämpää, kauniimpaa ja puhtaampaa hiusta ilman runsaita kemikaalikuormia. 

 

Ekokampaajana olen parturi- kampaaja-meikkaaja joka tekee työtään luontoa säästäen ja laittaen hiusta kauniiksi mahdollisimman hellävaraisin keinoin. Käytän työssäni niin pelkkää luonnonkosmetiikkaa koska se on mahdollista. Selvitän mistä raaka-aineet ovat peräisin ja käytän tuotteita säästäen. Ekokampaajana olen työssäni kestävän kehityksen asiantuntija, minimivaatimukset ovat lajittelu, turhan jätteen välttäminen sekä kaikenlainen kierrätys. Toisaalta ekokampaajana voi ajatella hiusta kestävän kehityksen tavoin kunnioittaen ja säilyttäen sen mahdollisimman pitkään hyväkuntoisena. Tärkein tehtäväni on tehdä pelkkää hyvää ja voisinkin kutsua itseäni hiustenhellijäksi. 

 

Tällä hetkellä mietin paljon omia valintoja ja ostan vain tarpeeseen. Maailmassa kun on niin paljon tavaraa että vaikka nyt lopettaisi niiden valmistamisen niin sitä riittäisi vielä pitkälle. Tämä pätee vaatteisiin, huonekaluihin ja muihin pitkäaikaisiin ostoihin. Kulutustavaran suhteen se on hiukan erilainen, kuten shampoon ja hoitoaineen menekki. Jos sinulla on hyväkuntoiset hiukset tarvitset siihen vähemmän tuotteita, palashampoo tai nestemäinen shampoo varmasti riittävät pitkään kun ne ovat juuri sinulle valitut oikein perustein. Joskus arjen keskellä haluat myös hiukan luxusta joten jokin viimeistelytuote saattaa olla tarpeen mutta sitäkin riittää pitkään jos se on juuri sinulle oikea.

 

Tule rohkeasti kysymään juuri sinulle toimivat luonnonkosmetiikkatuotteet.

 

 

DSC 4734

DSC 4596

Kuva:Riikka Lilja-Niemi

 

Tervetuloa rentouttavaan Ekomamaan.