Ekomama-logo

Ekokampaajan palvelut

Intialainen päänhieronta/Ekomaman hieronta

Intialainen päänhieronta rentouttaa kokonaisvaltaisesti ja hyvä tapa pysähtyä arjen keskellä. Se keventää lihasjännitystä, voi tuoda helpotusta silmien rasitukseen ja auttaa päänsärkyyn. Rentoutumalla parannat myös keskittymiskykyäsi ja saat arjen tuntumaan luksukselta.

Intialainen päänhieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon, Ayur Vedaan eli Elämän tieteeseen. Se on ollut tunnettu hoitomuoto jo varhaisten, 1800-luvulta peräisin olevien kirjoituksien mukaan. Intiassa päänhierontaa on tehty tuhansia vuosia ja se on kulkenut suvuissa perintönä erilaisissa muodoissa.

Länsimaihin intialainen päänhieronnan on tuonut sokea fysioterapeutti Narenda Mehta. Hän lisäsi hierontaan mukaan hartiat, niskan olkavarret ja kasvot, koska nykyisin ihmiset keräävät kaiken stressin ja paineet hartiaseudulleen. Mehta kehitti päänhieronnasta ns. ”stressipesun”, joka tasapainottaa kehon chakra-pisteitä, kasvojen meridiaani- eli akupisteitä ja korvien heijasteita tavoitteena vaikuttaa kolmella eri tasolla: fyysisellä, psyykkisellä ja emotionaalisella. Intialainen päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, mikä takia ennen hoitoa ja hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä. Hierontaan on hyvä pukeutua mukavaan, kiristämättömään asuun. Intialainen päänhieronta sisältää hiusten pesun ja föönkampauksen.

Ekomaman hieronta sisältää hartioiden, käsivarsien, pään ja kasvojen hieronnan luomuöljyllä johon hierottavan niin halutessaan lisätään eteeristä öljyä. Hoito on erittäin rentouttava ja ei sitä turhaan kutsuta "stressipesuksi". Hieronta kestää n.35-45min.

Energialeikkaus sis.hieronnan

Energialeikkaus on erittäin energisoiva leikkaus. Energialeikkaukseen kuuluu olennaisena osana intialainen päänhieronta. Työ aloitetaan rentouttavalla hieronnalla, hiuspohjaan levitetään tarkoituksenmukainen luonnonöljy. Öljyn tarkoitus on kosteuttaa, pehmentää, virkistää ja pehmentää hiuspohjan ihoa. Hieronnan jälkeen hiukset pestään luonnonmukaisella shampoolla. Leikkaus itsessään on hyvin harmonisoiva. Hiuksia kammataan monesta eri suunnasta, jolloin kaikki ns. kulmat pehmennetään. Leikkauksessa ei käytetä ohennus- eikä muotoilusaksia, eikä vuolemis- tai pointtaustekniikoita. Puhtaimmillaan energialeikkaus on, kun hiuksia on kammattu leikkauksen aikana niin että ne ovat kuivat. Hius asettuu omaan muotoonsa, eikä sitä pakoteta kampaukseen. Jos kuitenkin haluat viimeistelyn leikkaukseensa niin se onnistuu tarvittaessa.

Omien asiakkaideni kommentteja:

” hiusta ei tarvitse föönata eikä asetella”

”takaraivon pyörre ei hallitse kampausta”

”leikkaus pysyi muodossaan jopa 3kk:tta ja palvelu oli samalla erittäin rentouttava”

 

Kasviväri

Kun valitset hiuksiisi kasvivärin, niin astut aivan uuteen maailmaan. Kasvivärien luonne on täysin erilainen kuin synteettisten värien. Värien intensiteetti riippuu mm.vaikutusajasta, sinun omasta väristäsi sekä omasta Ph:sta, jolloin väristä tulee uniikki. Sinun värisi. Kasvivärien pohjana käytetään hennaa (Lawsonia inermis), Cassiaa (Cassia obovata/senna italica) ja Indigoa (Indigofera tinctoria). Värisävyt sekoitetaan pääasiassa näistä kolmesta kasvista. Erilaisiin sekoituksiin saadaan kylmempiä ja lämpimämpiä sävyjä mutta lopullinen vivahde syntyy sinusta. Väri kypsyy vielä muutaman päivän ajan, joten lopullista värisävyä ei pysty heti näkemään. Jos haluat usein vaihtaa hiustesi väriä, kasvivärjäys ei ole sinulle oikea ratkaisu, sillä kasviväriä ei voi helposti poistaa eikä vaalentaa. Kasvivärin luonnollinen ja hieman kuultavampi peittävyys mahdollistaa harvemmin värjäämisen kuin synteettiset värit, mikä on turvallisempaa sinulle, kampaajallesi ja luonnolle. Kasviväri ei myöskään haalistu tunkkaiseksi vaan on kaunis seuraavaan värjäykseen asti. Minkäänlaista värjäystä ei suositella alle 16-vuotiaalle sillä nuoren iho on vielä ohut. On selvästi todettu tieteellisissä tutkimuksissa että synteettisten värien paraphenylenediamidi läpäisee ihon ja voi aiheuttaa vakavan allergiariskin. Huomioithan silti että kasviväreillekin saattaa herkistyä, mutta ovathan ne osa luontoa ja silloin lähempänä sinua.

 

Savisoodavaalennus/hiusten kirkastus

Savisoodakirkastus on saven, soodan ja vetyperoksidin avulla tehtävä hiusten kirkastus. Tapauskohtaisesti hius vaalenee 1-3 astetta. Tämä tarkoittaa jos olet luonnostaan vaalea saat kirkkaan vaalean värin, jos olet tumma niin saat toffeen tai hiekan sävyisen vaalean värin. Lopputulosta ei voi ihan 100%:sti ennustaa sillä kirkastamiseen vaikuttaa oma pohjavärisi.

Kolmen vuoden savisoodavaalennuskokemuksella olen huomannut sen että hius ei mene huonoon kuntoon vrt.normaaliin vaalentamiseen. Normaalissa hiusten vaalentamisessa käytetään ammoniakkia tai muita voimakkaasti emäksisiä raaka-aineita joten hius rasittuu todella paljon. Savisoodalla hiuksen rakenne ei juurikaan muutu. Toki pitää muistaa että vaalentamisessa käytetään vetyperoksidia. Se on kuitenkin biohajoava eli emme rasita näin ollen luontoa.

Ekomamassa savisoodavaalennuksella tehdään mielellään raitoja jättäen hius eläväksi ja tarvittaessa vaalennetaan koko hiukset. Savisoodavaalennukseen menee kauan aikaa, koska prosessi on hellävarainen ja hidas.Hinnat löydät hinnaston puolelta.

 

Merilevähoito

Merilevä on puhdistettua kuivatettua irlantilaista meriruohoa. Merilevä sisältää paljon jodia ja myös muita hiusten kasvulle tärkeitä kivennäisaineita, mineraalisuoloja, rasvahappoja, vitamiineja kuten C-, D- ja E-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, fosforia, kalsiumia, rautaa, ja hivenaineita. Karrageeni on hyytelömäistä ainetta jota valmistetaan Pohjoist-Atlantin punalevistä. Se on saanut nimensä irlantilaisen Garragheenan-nimisen kylän mukaan. Merilevä toimii luonnontilassa olevaan hiukseen erittäin hyvin kosteuttavana hoitona. Kosteutensa vuoksi se sopii erityisesti kuivemmalle ja luonnonkiharalle hiukselle sekä hilseilevälle kuivalle päänahalle. Merilevä jopa kirkastaa vaaleiden hiusten väriä. Hiuksissa on kuitenkin tänä päivänä paljon kemikaalikuormaa ja ne ovat ns. ylivärjätyt, jolloin merilevä toimii hyvin puhdistavana hoitona. Merilevä puhdistaa hiuksista ja hiuspohjasta raskasmetalleja, kuten kuparia ja rautaa sekä epäpuhtauksia, joita sinne on kerääntynyt kosmetiikasta ja jopa ilmasta. Merilevä sisältää jodia ja aktivoi kilpirauhasen kautta aineenvaihduntaa koko kehossa. Merilevähoito on myös kehon puhdistushoito. Merilevähoitoa käytetään esim. antibiootti- ja muiden lääkekuurien jälkeen, sekä puhdistamaan kehoa raskasmetallijäänteistä. Sopii myös amalgaamisaneerauksen yhteydessä tehtäväksi hoidoksi. (Ei suositella henkilölle, jolla on kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaa). Hoito sisältää pesun ja föönauksen.

Omien asiakkaideni kommentteja:

” hius tuntuu todella pehmeältä ja kiiltävältä hoidon jälkeen”

” hiukseni olivat lässähtäneet, tyvet ns. tukossa, mutta merilevän jälkeen ne olivat ”irti päästä”

” vaaleampi väri”

 

Savihoito

Savi toimii luonnontilassa olevaan hiukseen kosteuttavana hoitona. Saa hiuksiin ryhtiä ja eloa. Savi toimii hiukseen puhdistajana, jos hiuksissa on paljon kemikaaleja. Savi puhdistaa erittäin hyvin hiusnystyt ja näin ollen edistää hiusten kasvua, kun hius saa ”vapaammin” olla ja kasvaa. Savi antaa volyymia hiuksille joten toimii myös hyvin, jos hiuspohja on rasvoittuva.

Savessa on silikaa* eli piioksidia n. 35%, rautaa 4%, alumiinia 10%, magnesiumia n.4%, kalkkia, kaliumia, natriumia ja titaania. (kiviainekseen rakentuneena alumiini on haitatonta)

(*silika on piin ja hapen yhdiste)

Hiustemme hyvinvoinnin tekijät ovat ilmanlaatu, terveellinen ruokavalio, ulkoinen hoito ja mielentila. Hiukset tarvitsevat ilmaa, valoa ja sisäisesti vettä, kivennäisaineita ja hivenaineita eli mineraalisuoloja. Hoito sisältää pesun ja föönauksen.

 

Kampaukset

Ekomamassa föönaus kuuluu aina hintaan joka tarkoittaa että hiukset viimeistellään haluttuun muotoon.

Erikseen tehtäviin kunnon juhlakampauksiin varataan aina aika erikseen. Tällaisia kampauksia ovat mm. kiharakampaukset, erilaiset letitykset ja nutturat.

Nutturakampauksia voidaan tarvittaessa myös harjoitella niin näet ne ylläsi ennen varsinaista juhlahetkeä.

 

Hääpaketit

Häät ovat monelle yksi elämän kohokohdista. Päivään on upea myös panostaa ja nauttia juhlahetkeen valmistautumisesta ammattilaisen hemmoteltavana.

Parturi-kampaaja-meikkaaja loihtii upeat kampaukset ja meikit juhlapäivääsi yhdessä ja samassa tilassa juuri sinulle sopivilla tuotteilla, joten juhlakuntoon pääsemiseksi ei tarvitse siirtyä paikasta toiseen. Meikeissä käytetään luonnonmukaista Zuii Organic-ammattikosmetiikkaa. Samoin hiustenkampaamiseen käytetään luonnonkosmetiikkaa.

Tarvittaessa hääpakettiin sisältyvät myös harjoitukset. Kampausta ja meikkiä kokeillaan etukäteen joten tiedät miltä tulet juhlapäivänäsi näyttämään. Koristeiden, lisähiusten ja hunnun kiinnitykset kuuluvat hintoihin.

 

Leikkaukset

Hiusten leikkauksiin kuuluu aina hiusten pesu. Hiukset leikataan ja tarkastetaan aina kuivana joten nähdään miten hius luonnollisesti laskeutuu. Ohennussaksia, veistä ja muita tekniikoita käytetään aina tarpeen vaatiessa jokaisen hiuksen laatu ja kunto huomioon ottaen.

 

Meikkaukset

Tervetuloa kokeilemaan Zuii Organic- luonnonkosmetiikkaa koska tahansa Ekomaman ollessa avoinna. Meikit tulevat Australiasta ja raaka-aineina on käytetty mm. ruusun, jasmiinin ja kamomillan ainesosia.

Uskalla tulla kokeilemaan värejä niin löydetään sinulle juuri oikeat sävyt kotiin viemisiksi. Jos haluat päivä- tai juhlameikin tulee siihen varata aika erikseen. 

 

Kysy tarjousta juuri sinulle räätälöidyistä hemmottelupaketeista tai ystävien hemmotteluilloista.

Tervetuloa Ekomamaan!