Ekomama-logo

Ekokampaamo Ekomaman tuotevalikoima

Tuotevalinnoissa on tärkeää niiden puhtaus luontoa ja ihmistä kohtaan kuitenkaan niiden ammattimaisuutta ja käytännöllisyyttä unohtamatta. Asiakkaalle annetaan ripaus luksusta ja roppakaupalla luonnollisuutta.

 

Less is More

Less is Moren hiustenhoito- ja muotoilutuotteet ovat luonnonmukaisia ja luomusertifioituja. Sarja tulee Itävallasta. Tuotteet koostuvat luonnollisista raaka-aineista, jotka on valittu niiden tehokkuuden ja puhtauden mukaan. Tärkeää on myös että ne on tehty luontoa ja ihmisen ihoa kunnioittaen. Sarjasta löytyy shampoot, hoitoaineet ja viimeistelytuotteet, jotka ovat nopeasti ja sataprosenttisesti biohajoavia. Tuotteisiin on valittu eteerisiä öljyjä tehostamaan hoidollisia vaikutuksia. Less is More shampoiden puhdistuksen pohjana käytetään miedoimpia vaahtoavia ainesosia, joita saadaan kasviperäisistä raaka-aineista, kuten kookosöljystä, sokerista ja aminohapoista. Shampoot koostuvat luomulaatuisista kasviuutteista ja bioaktiivisista kasviperäisistä aineista. Lopputuloksena ovat uskomattoman pehmeät ja raikkaan tuntuiset hiukset ja terve hiuspohja. Kaikki shampoot ovat tehokkaasti puhdistavia tiivisteitä. Parhaan pesutehon ja vaahtoavuuden aikaansaamiseksi voit pestä hiuksesi kahteen kertaan, jolloin toisella pesukerralla shampoo vaahtoaa runsaammin.

Less is Moren shampoot eivät sisällä sulfaatteja (SLS, SLES), PEG-yhdisteitä, DEA:ta, MEA:ta, MIPA:ta. Less is Moren hoitoaineet eivät sisällä synteettisiä polymeerejä, silikonia, parafiinejä, ammoniumyhdisteitä, glykolia, PEG-yhdisteitä.
Hoitoaineen voi huuhdella lyhyen vaikutusajan jälkeen pois, tai jättää hiuksiin syvävaikutteiseksi hiusnaamioksi. Hiustyypistä riippuen hoitoaine tasoittaa ja vahvistaa hiuksen rakennetta ja ravitsee hiuspohjaa. Hoitoaine myös suojaa hiuksia ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Hiuksiin jätettävissä hoitoaineissa käytetään säilöntäaineena denaturoimatonta luomulaatuista alkoholia. Säilöntäaineena käytetty alkoholi ei kuivata hiuksia tai ihoa, vaan haihtuu nopeasti, eikä jätä hiuksiin (allergisoivia) jäämiä. Less is Moren hiuksiin jätettävät tuotteet ovat riittoisia tiivisteitä ja hoitavina aineina toimivat kasviuutteet, proteiinit, kevyet kasviöljyt ja arvokkaat eteeriset öljyt.

Less Is Moren muotoilu- ja viimeistelytuotteiden perustana ovat luonnolliset vahat, hartsit ja kalvoja muodostavat aineet kuten sertifioitu Reilun Kaupan luomutäysruokosokeri, itävaltalainen metsähunaja, mehiläisvaha, kasviöljyt ja –voit, sellakka ja kitiini. Kalvonmuodostajana käytetään myös lehmuksen kukista saadusta hunajasta käymällä tehtyä simaa (lindenmead). Ainutlaatuiset luonnolliset materiaalit muotoilevat hiusta ja antavat kiiltoa, hoitavat hiuksia ja hiuspohjaa ja antavat myös hiuksille niiden tarvitseman tärkeän suojan.

Less is Moren muotoilu- ja viimeistelytuotteet eivät koskaan sisällä synteettisiä polymeerejä (mm. akryyliamidit, akrylaatit, metakrylaatit, vinyyli, PVP/VA, PVM/MA, adipaatit), ponnekaasuja, PEG/PPG:tä.

Kuva:Riikka Lilja

DSC 4578

 

Unique

 

LUOMUSERTIFIOITU TANSKALAINEN sarja
Heraluomumaito on tehokas luonnon oma ainesosa kauneudenhoidossa. Maidosta saatava hera sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Maitoa on käytetty kauneudenhoidossa jo tuhansia vuosia, sillä se proteiinipitoisuudensa vuoksi korjaa ja uudistaa vaurioitunutta ihoa ja hiusta.

Maidosta saatavan heran hyödyt:
Parantaa ihon elastisuutta. Uudistaa ja korjaa vaurioitunutta hiusta. Hiuksesta tulee pehmeä ja kiiltävä, hyvinvoivan näköinen. Suojelee hiusta vaurioitumiselta. Ei kuormita ympäristöä ja on ekologinen.Tanska on yksi isommista luomumaidon tuottajista, jossa valmistetaan paljon juustoa. Yhtä juustokiloa kohti syntyy ylijäämätuotteena 9kg heraa. Ylijäämäheraa käyttämällä emme rasita luontoa, vaan käytämme hyödyksi muuten hukkaan menevän raaka-aineen. Tällä tavoin Unique Haircare-tuotteiden valmistus on erittäin ekologista ja kestävää kehitystä parhaimmillaan! Valmistuksessa on käytetty 100% tuulivoimaa. Täysin ekologista ja kestävää kehitystä.

Ympäristölle lempeä:
Unique pyrkii toimimaan niin ympäristöystävällisesti kuin on mahdollista ja kehittää jatkuvasti toimintojaan tämän ajatuksen mukaisesti. Luomuviljely on parempi vaihtoehto ympäristölle sillä se ei jätä maaperään sinne kuulumattomia ainesosia.Luomuviljely auttaa suojelemaan vesiresursseja ja pitämään yllä tervettä ekosysteemiä. Unique kierrättää ja lajittelee jätteet. Unique suosii luomulaatuisia valmistusaineita aina kun on mahdollista. Unique käyttää mietoja, ympäristöystävällisiä ja luonnollisia puhdistavia ainesosia, kasvipohjaisia emulgaattoreita, luomusertifioituja hydrosoleja, luomusertifioituja kasviöljyjä ja maitoa, mietoja säilöntäaineita, luomusertifioituja eteerisiä öljyjä, sertifioituja reilun kaupan ainesosia ja tuulienergiaa.

Tuotteet eivät sisällä parabeeneja, propylenglykolia, PABA-aurinkofilttereitä, synteettisiä värejä tai hajusteita, nano-ainesosia, geenimuunneltuja aineita, formaldehydejä eikä niiden johdannaisia, myrkyllisiä kemikaaleja, lanoliinia, SLS/SLES:tä, trethanolamiinia (TEA), EDTA, ureaa. Tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Kuva: Riikka Lilja

DSC 4580

Zuii Organic

 Zuii on australialainen ammattilaismeikkisarja. Kaikki Zuiin tuotteet valmistetaan luomusertifioiduista kukista, hoitavista öljyistä, vitamiineista ja mineraaleista, jotka hoitavat ja suojaavat ihoa. Zuiin meikkejä ei testata elämillä eikä valmistuksessa käytetä petrokemian tuotteita, parabeeneja, geenimuunneltuja valmistusaineita tai talkkia. Tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia sekä runsaspigmenttisiä ja sarjan värivalikoima on hyvin kattava.

Kuva:Riikka Lilja

DSC 4571